sayang korang!!!

search box

Wednesday, June 24, 2009

bmw sangkut!!

aiyookkk!!!citer hangat hari nih...tuan punye keta pun hangat hati!!!kami bergila gi ambik gmbr...

ari ni kat penang hujan lbt ye kwn2...nak dijadikan citer...jln nak masuk ke tesco n egate ni banjir!!! nasib x menyebelahi bmw nih...keta dia sangkut weiii dlm banjir tuh...aku rasa dia ingt x dlm kot air tuh...skali hambik ko!!!owner org melayu...sian lak aku tgk...

hanya keta dia jek satu2nyer kat situ...

close up sket...air setgh tayar tuh...confirm air dah masuk ekzos!!!

disebabkan banjir tu maka jln pun jem...dah sume berimpit ke lane kanan...

tgk 4wd tuh...mentang2 dia tinggi...meluncur laju jek dia...

iswara ni sangkut gak ke??
oh!!tidak...
dia mencuba nasib tuk lalu disitu...bleh tak??haiyaaa...(perkataan yg aqil suka sebut skang ni...)

agak2 keta dah semput...cpt2 dia ke kanan...bijak kan org nih...dah terang2 dpn mata bmw sangkut...leh lak dia nak test drive kat situ...haiyaa!!!

tapi btul la...sian kat owner bmw tuh...polis ader lalu pun x benti...org lain lagilah x kan...tp saperla yg sanggup nak tolongkan tuk benti keta kat banjir tuh...tlg org kang keta sindri lak yg sangkut xleh gerak...jadi..mereka hanya mampu memandang...kami pun hanya mampu snap gmbr sajer...

18 coretan:

Gieyana said...

wei..mentang2 ar ko ngan Zura dok opis sama..wat entry pon sama gak yer...kekekeke..
~ kena cari jln pulang ikut alternatif yg lain..kalau x mesti jem nie..:(

moMmY miMiL said...

adehh! ciannye owner BMW tuh..tgh dok pikir, agak2 bapa la cost nk anto pi workshop tuh..

mommysarah said...

wah...mesti lebat sangat bleh sampai banjir nie. kalo kat jhr skarang petang jek hujan. tu pun hidup segan mati tak mahu. hahahaha...

tapi..keta2 besar nie kekadang eksen tau. suka2 jek nak redah banjir. kalo kat kl banyak sangat yang jadik. kalo lepas, muka poyo semacam jek. kalo tak lepas, terus bwat muka sedih kat cermin. hehe...

sis_nita said...

huhu!
mesti pemandu 4wD tu bangga..
dapat meluncur dengan jayanyerr..

nenekrock said...

pehhh sian bmw tu
mmg Banyak Makan Wang = BMW
kereta mewah saja tp x kalis air hahaha...apa pun doakan si tuan punya BM tu berhati tegarla aminnn
=D

mama idzareef said...

ni kes tak menyabar2 punya pasal la ni kan..malas nk queue sesama org lain kat tepi sinun tu.. tak pasal2 rm melayang nnti bile enjin dh masuk air.. ;p

zue_annie said...

apesal ko ngan zura n opismate uols x tolong hikhik..dapat pahala tu

neezareef said...

mak aihh..sadisnya koo...

seb baik bkn kete aku tu...kekekeke

niza said...

gie~dah 1 ofis kan...hehehe...

mommy mimil~tulah...sian kan..klu keta manual leh jek tolak..ni auto...kena la towing...

mommysarah~hahaha...biasalah tuh...agaknyer pemandu iswara tu pun mesti bangga keta dia leh lps separuh dr banjir tuh...ekeke..

niza said...

kak nita~tulah...laju lak tuh...eksen tul!!!

nenekrock~hahahaa...bnyk mkn wang ye...dahla bln2 byr beribu2...ni repair ntah baper la kena...sian dia..sib baik lum nak raya lg...:D

mama idzareef~wallahualam...bajet slh kot...kehkeh...

niza said...

zue~kiteorg tlg la...tlg tgk n bg dia glemer lg dlm blog kiteorg...uhuhu...

kak neeza~uhuhuh...sadis2...sadis lg owner tuh...

[-suziey-] said...

ler sygnye..nape bole sangkut..konon dia ingt kete mahal bolel epas la,...ekek:D

jemarisepi said...

alamakkkkk...jom jom panggil jin aladin..minta 3 perkara..hihih...sian nya BMW tu..tu lah,mesti dia tu tadi poyo jer nak tayang keta dia...kan dah sangkut...

ko BMW ker..apa ker kalu nak kena kena juga...tol tak..jgn pk keta mahal time cam tu leh lepas..lupakan...

mummYaeesh said...

hmanggaiii mesti malu giler! ni mesti kes tknak beratur jammed la tu...main nak cepat jerk..skali.. hah hambek sebijik!

Yan said...

kasian jugak yer..
klu dia sejenis kancil mungkin aku lagik kasian..
tp kalau dia bmw.. aku kasian skit jek.. byk duit tuh... taula dia nak wat ape.. pgl heli ke ape ke.. agagaga

MiJa said...

woo..duk penang jugak ke?
aah smlm ujan lebat yg amat..dh lama x ujan cenggitu kt penang..
BMW=best man win..tp xdapek nk nolong...heee

niza said...

suziey~ntahla...dah nasib dia...hehehe...

kak laila~tu namanyer malang x berbau...hehehe...

watie~aku pun sebenarnya x pasti caner keta dia sebijik jek yg sangkut kat situ...mgkn dia bajet air x tinggi kot then dia nak masuk area tesco nih....tp...slh bajet lak...

niza said...

yan~hahahaa...klu dia pgl heli tu mmg confirm la 44 kali sangkut pun dia x kesah!!!dah bnyk duit leh beli heli...hehehe

mija~aah yang...dok penang...tp bkn org penang...hehehe...aah kan...semlm tghari panas terik...tetiba jek leh hujan...